Informatie voor aanbieders en spelregels

Dit initiatief is bedoeld voor ieder bedrijf, organisatie of onderneming waar nog voedsel of drank in voorraad is, maar wat in de uitverkoop moet omdat de THT of THG datum steeds een beetje dichterbij komt. Niet alleen de inhoud van de vriezer, maar ook die 40 kratten bier bij de voetbalclub gaan voorlopig niet op. En dan te denken aan die 16 dozen gevulde koeken… Zeker sinds het recente besluit dat tot 1 juni 2020 de boel behoorlijk op z’n gat ligt, wordt dit probleem steeds een beetje groter. Clock is ticking…

Weggooien is zonde dus waarom niet aanbieden? Niet alleen horeca ondernemers zijn welkom. U moet ook denken aan hotels, B&B’s, kaasboerderijen, sportkantines en clubhuizen. Wij kunnen zo nog wel even doorgaan. Wij stellen maar enkele simpele eisen voor deelname. Die kunt u hieronder verder lezen…
Iedereen met een geldige Kamer van Koophandel inschrijving in de horecasector of voedselbranche kan meedoen met dit initiatief. Na uw inschrijving checken we de inschrijving van uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel en krijgt u van ons bericht via de mail over de activatiecode van uw account. Mochten wij besluiten dat uw activiteiten niet verenigbaar zijn met de doelstellingen van dit initiatief, ontvangt u geen bericht om onnodige correspondentie te voorkomen. Zo hopen we op een gezond platform met de juiste intenties.

  • Na uw goedgekeurde inschrijving, kunt u inloggen met de verstrekte credentials.
  • Als u ingelogd bent, kunt u zelf advertenties gaan plaatsen volgens het “marktplaats” principe.
  • U bepaalt zelf de prijs, er is geen biedingsstructuur, weggeven mag ook.
  • U betaald geen commissies, of plaatsingsfee (doneren mag om ons te steunen, geheel vrijblijvend!).
  • Consumenten kunnen reageren door een mail te sturen via de site of te bellen. Mail die wordt verstuurd gaat direct van de geïnteresseerde naar de aanbieder. Ook bellen is een directe actie tussen aanbieder en consument.
  • Afspraken worden vervolgens gemaakt tussen aanbieders en consument over halen, bezorgen etc zonder tussenkomst van ons medium.

Schermafbeelding van een aanbieding:

Omdat het hier voedsel betreft, houden we de termijn waarop uw advertentie zichtbaar blijft expres kort. Hierdoor blijft de marktplaats omgeving opgeruimd. Dit betekent dat uw advertentie na 7 dagen vanzelf verdwijnt. Wij bieden de mogelijkheid tot heractivatie (nog) niet. U kunt natuurlijk wel een nieuwe advertentie aanmaken.
De verantwoordelijkheid voor veilig handelen in voedingswaren en aanverwante producten ligt altijd bij u als aanbieder. Dat was al zo en dat blijft ook zo. Wij zijn slechts doorgeefluik en bieden u de mogelijkheid om op een ander manier in contact te komen met klanten. De hele interactie tussen u en klanten, is aan u in samenspraak met uw klant. Wij bemiddelen niet in tijdstip, locatie, betalingen en afspraken.
Bedrijven die voedingsmiddelen maken of voedsel verhandelen, moeten zorgen dat dit veilig is. Consumenten mogen er niet ziek van worden. De Rijksoverheid controleert dat bedrijven een voedselveiligheidsplan opstellen en de regels voor voedselbereiding naleven.

Namens de overheid houdt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder meer toezicht op veilige voedselproductie en -verkoop. Dat doet de NVWA bij producenten, handelaren en horeca. Hier vindt u ook informatie over onder meer het HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points). waar horeca gelegenheden zich aan dienen te houden.

Wij hebben geen rol hierin. Wij proberen alleen u en uw klanten samen te brengen op dit platform.

Meer over voedselveiligheid vindt u op de:

Website van de Rijksoverheid >>

Website van Koninklijke Horeca Nederland >>
We hebben een “abuse”-formulier waar consumenten kunnen melden dat er oneerlijk gehandeld wordt of dat er bijvoorbeeld voedingswaren worden aangeboden welke onveilig of schadelijk voor de gezondheid zijn. Wij onderzoeken de klacht en deactiveren uit voorzorg verdachte accounts. Mocht de klacht ongegrond zijn, heractiveren we het account. We doen dit zonder opgaaf van reden en corresponderen hier ook niet over. Zo hopen wij een eerlijke en veilige community te houden.
Er zijn geen kosten verbonden aan plaatsing en deelname. Bijzondere tijden vragen nu eenmaal bijzondere oplossingen. Geen kleine lettertjes, alleen het dwingende advies om de richtlijnen van het RIVM en overheid te volgen bij handelingen met uw kopers.

https://rivm.nl

Wilt u helpen

Dat kan… Momenteel wordt dit initiatief lowcost uitgerold en is er geen verdienmodel. Dat willen we ook zo houden. Toch maken we kosten voor ontwikkeling, hosting en administratie. De onkosten liggen geheel bij de initiatiefnemers. Een vrijwillige bijdrage is uw manier om ons te waarderen. Hiervoor hebben we een doorlopend betaalverzoek gemaakt van bijvoorbeeld € 5,-
(Da’s genoeg voor een kopje koffie en een plakje cake of iets anders lekkers als we straks weer bij u langs mogen komen).

Dat kan.. Door de snelle ontwikkeling van de situatie waar we met z’n allen in verkeren, programmeerden wij dit initiatief “on-the-fly” en zijn cruciale test- en beta fases, zoals we dat regulier wel doen, even overgeslagen. Dat kan betekenen dat we soms nog kleine foutjes hebben in de code of dat de bereikbaarheid even wegvalt. Wees dan niet boos op ons. Wij doen ons best. En met een aantal verveelde, gamende pubers in de nek op onze thuiswerkplek, kan het zijn dat wij foutjes hebben gemaakt. Daar duiken we in, lossen shit op en waar mogelijk schalen ook wij op.

Er zijn genoeg andere manieren om van uw handelswaar af te komen. Mocht u dit initiatief geen goed idee vinden, weet u wellicht vast al wel de weg naar bijvoorbeeld de voedselbanken van Nederland. Anders hierbij nog even vermeldt:

https://www.voedselbankennederland.nl/

Momenteel hebben we nog geen aanbieders, terwijl deze site in het leven is geroepen om jou te helpen. Voorraad weg betekent dat je niet hoeft om te kijken naar THT en THG en de vriezer uit mag. Scheelt stroom en levert geld op, kortom geen reden om het niet te doen. Dus kijk in je vriezer, koelkast of opslag en doe mee.